"Comportamentul nostru trebuie să fie pe inţelesul rusilor. Presiunea făcută de un lider al companiei Lukoil împotriva procurorilor şi a guvernului e inadmisibilă, iar dacă mâine Lukoil va stabili să nu reia productia, cer guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti", a spus Traian Băsescu.

"Nu discut abordări dâmboviţene, ci doar amenințarea, presiunea făcută de un lider al companiei Lukoil împotriva procurorilor și a guvernului. Consider că o astfel de abordare e inadmisibilă iar dacă mâine va stabili să nu reia producția cer guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești", a mai spus preşedintele, arătând că guvernul ar trebui să fie pregătit să plătească prețul cu care a vândut rafinăria, să fie pregătit să o preia tehnic în operare și la constatarea finală a ilegalităților comise de Lukoil să discute în contrapartidă suma constatată a fi fraudă cu sumele investite.

"Lukoil nu poate spune: închid că vreau eu, am probleme cu justiția și închid, Lukoil trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piață românească, dacă asta e abordarea,  și are un mare lanț de distribuție, concesiuni în Marea Neagră", a mai declarat Băsescu, precizând că Lukoil trebuie să se hotărască dacă respectă legile României sau dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo.