Fostul președinte Traian Băsescu a făcut în această seară o retrospectivă a anului politic 2019. Actualul europarlamentar a vorbit la Digi24 despre cele mai mari suprize din anul care se va încheia peste mai puțin de o zi.

Din perspectiva fostului președinte, cel mai surprinzător moment a fost căderea guvernului condus de PSD, lucru care părea imposibil la începutului acestui an.

„Căderea guvernului PSD a fost cel mai şocant eveniment politic dacă ne referim numai la cum priveam la 1 ianuarie 2019 guvernul PSD pe care îl vedeam inespugnabil, închis într-o cetate păzită de parlamentarii PSD şi nu puteau fi atinşi. Iată că a căzut!”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

Amintim faptul că Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură la începutul lunii octombrie. Acest lucru a fost posibil după ce ALDE a părăsit coaliția de guvernare.

Iohannis, victorie fără glorie

Celelalte două evenimente politice mari ale anului, Băsescu le vede ca fiind înfrângerea PSD la alegerile europarlamentare şi realegerea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Al doilea eveniment, în mod cert, este înfrângerea PSD în alegerile europarlamentare, al treilea este realegerea preşedintelui Iohannis, bun, o realegere despre care eu am spus că am putea să-l declarăm rege, având în vedere procentul cu care a fost ales. Pe de altă parte, este o victorie fără glorie când eşti Steaua din 1986 şi ai un meci cu Foresta Fălticeni şi dacă îi dai 7-0 nu te acoperi de glorie”, a completat fostul preşedinte.