”Articolul 61 din Constituție spune că Parlamentul e organismul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiutoare a țării. Nu se pot face legi fără Parlament. Cu Parlamentul poți să te cerți, să ai dispute ca președinte, ca CSM, se întâmplă astfel de lucruri, dar: sunt un om suspendat de două ori și nu pot să nu observ că s-a trecut la o demolare sistematică a credibilității acestei instituții”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a mai susținut că și în timpul mandatelor de președinte a fost împotriva arestării preventive.

”Îmi repugnă modul acesta de a se face justiție. Dacă nu a dat în cap, nu a omorât, nu a fost prins în flagrant, nu a încercat să falsifice date… Au fost unii de curând, Păun de exemplu, la care am spus că trebuie arestat pentru că a încercat să aranjeze declarații ale martorilor.

Trebuie să intervină o reținere. Când nu ai alt organ suprem, de ce accelerezi pe o demonizare, o discreditare totală? De ce faci acest lucru, când nu există parlamentar ce nu poate fi anchetat?

Când discutăm despre parlamentari, mai ales când e vorba de cereri de arestare în urma unor denunțuri pentru fapte de acum cinci, șase, șapte ani în urmă, e clar că ne aflăm în fața unei strategii de distrugere a Parlamentului, singurul garant al democrației, pentru că 500 de parlamentari nu o pot lua razna”, a afirmat Băsescu.