Alegeri locale 2020. Traian Băsescu lovește fără milă! Fostul președinte al României a explicat totul într-o filmare, care cu siguranță o distruge pe Firea, prinsă în acest moment să arunce cu replici acide în Nicușor Dan. Traian Băsescu a explicat care este adevărata miză a alegerilor locale pentru București. El a spus că la mijloc sunt niște sume uriașe.

Liderul PMP a decis să rupă tăcerea și să explice de ce este cea mai bună alegere în fruntea Primăriei Capitalei. El explică, într-un mod inedit, care l-a diferențiat total în această campanie față de ceilalți contracandidați ai săi, care este diferența dintre Traian Băsescu de acum și Traian Băsescu din 2000.

„Ce are în plus Băsescu de acum față de Băsescu din 2000?

Diferența este gigantică. În primul rând experința. Mai sunt 10 de funcție de președinte al Romanie care mi-a adus acest portofoliu și de experiență și de cunoaștere și de relații la Bruxelles.

O altă diferență care face ca lucrurile să fie…acea diferență între Lună și Pământ ca și corpuri cerești: în mandatul 2000-2004, România nu era în Uniunea Europeană, nu avea acces la fonduri europene, degeaba aveai proiecte că nu aveai cu ce le finanța. Acum este cu totul altceva. Gândiți-vă că este o perioadă în care România are la dispoziție, începând cu 1 ianuarie 2007, reactualizați până la sfârșitul anului 2007, 85 de miliarde de euro, din care programul meu costă 5,8 miliarde de euro, deci absolut rezonabil.

Nu mai ești constrâns de aprobările Guvernului. Să fie proiectul, îl duci la Bruxelles și ți-ai luat finanțarea pentru București. Este o diferență de mediu în care evoluează România, extraordinară. Una este să ai un buget repartizat, spre exemplu cum are România din Bugetul 2021-2027, 45 de miliarde plus încă 33 de miliarde din fondul de redresare economică.

Sunt niște sume uriașe. Doar să ai proiecte să le iei și să le pui la București. Banii sunt, proiectele ar trebui făcute, iar din acest punct de vedere, oricât nu le-ar plăcea unora și altora, sunt cel mai bun! Sunt cel capabil să aducă acești bani”, a explicat Traian Băsescu într-un video postat pe pagina sa Facebook.