'Vedem Guvernul care face iar risipă de bani, a trecut la politicile pro-ciclice din timpul lui Tăriceanu, ceea ce, vă asigur, ne va costa enorm în doi-trei ani, la fel cum ne-au costat aventurile lui Tăriceanu. (…) Reducerea TVA-ului de la 1 ianuarie, eu nu spun că nu trebuie redus, dar dacă poţi. Eu vă asigur că finanţele României nu-şi permit luxul relaxării fiscale pe care o generează Guvernul Ponta, din dorinţa de a cumpăra voturi cu bani din bugetul de stat', a spus Băsescu în discursul ţinut la şedinţa reprezentanţilor organizaţiilor judeţene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfăşurată în localitatea argeşeană Budeasa.

În opinia fostului şef al statului, măsurile nu vor aduce rezultatele electorale scontate de guvernanţi, dar vor afecta grav echilibrul economic.

'I-aş atenţiona pe guvernanţi, dar şi pe preşedinte, pentru că domnia sa promulgă legile fără să crâcnească, i-aş atenţiona asupra faptului că cine a făcut aşa ceva, şi-l au pe Tăriceanu ca aliat, a şi pierdut alegerile. Pentru că românii nu sunt proşti, au înţeles că vor plăti cu vârf şi îndesat pentru bruma de bani care li s-a oferit în 2007 şi 2008, premergător alegerilor. Şi au plătit bieţii români oalele sparte pentru un guvern care nu a administrat finanţele ţării în interes naţional, ci în interes electoral. Aşa se va întâmpla şi acum. (…) Se va întâmpla ca în 2007-2008, vor creşte importurile masiv, vom avea un deficit de cont curent consistent şi de acolo începe dezastrul, odată cu deficitul bugetar, care şi el se va accentua', a explicat Traian Băsescu. AGERPRES