"Cu certitudine, în lipsa desfăşurării procesului de licitaţii pentru noi atribuiri de contracte de transport, soluţia de astăzi este una necesară", a spus senatorul PMP Băsescu, citat de Mediafax.

"Ţin totuşi să fac următoarea observaţie: acuzaţiile de corupţie pentru alocarea actualelor contracte, mulţi dintre dumneavoastră le-aţi văut şi în dezbateri televizate. Dacă din punct de vedere al existenţei serviciului suntem în situaţia să votăm în orice condiţii prelungirea licenţelor de transport, vreau să ştiţi şi este un semnal pentru Senat că atribuirea licenţelor pe diverşi operatori are la bază multă corupţie", a arătat Băsescu.

El acuză firmele care asigură transportul că au echipamente de proastă calitate, punând astfel în pericol călătorii.

"Şi mă tem că şi nedesfăşurarea la timp a unor noi licitaţii, şi punerea Parlamentului în situaţia de a valida ceea ce există acum face parte dintr-o operaţiune de corupţie. Adică n-am desfăşurat licitaţiile, aşa că Parlamentul vrea nu vrea, o să prelungească prin lege dreptul nostru de a opera îîn condiţii de foarte proastă calitate. Să ştiţi că transportul este extrem de scump, copiii care merg la şcoală pe actualele contracte sunt copii chinuiţi, iar un element extrem de important este că mulţi dintre operatorii care au licenţă în acest moment au echipamente- maşini, autobuze, microbuze de foarte proastă calitate punând copii şi cetăţeni în insecuritate", a mai spus Băsescu.