Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au participat duminică, la Constanţa, la o întâlnire cu autorităţi portuare, în urma căreia s-a decis, la solicitarea şefului statului, reducerea tarifelor pentru navele care vin la reparaţii în şantierele navale.

Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, Ioan Bălan, a afirmat, la sfârşitul întâlnirii, că în cadrul discuţiilor a fost analizată oportunitatea reducerii tarifelor pentru navele care vin la reparaţii în şantierele navale.

„În cadrul întâlnirii a fost discutată eventuala reducere de tarife pentru navele care intră la reparaţii. Preşedintele Traian Băsescu ne-a solicitat să reanalizăm tarifele actuale pentru navale care intră în şantiere pentru reparaţii”, a declarat Ioan Bălan.

Tarife reduse la jumătate

El a explicat că tarifele vor fi reduse cu cel puţin 50%, dar că cifra exactă va fi cunoscută după ce va fi făcută o analiză în acest sens de către reprezentanţii Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa.

„Trebuie să vedem exact câte nave au intrat la reparaţii în şantierele navale şi în funcţie de această cifră vom decide dacă reducem tarifele cu mai mult de 50 %”, a explicat directorul Companiei Naţionale Administraţie Porturilor Maritime Constanţa.

El a mai spus că tarifele de acces în şantierele navale diferă în funcţie de categoria navei.

Ioan Bălan a precizat că noile tarife ar putea intra în vigoare de la sfârşitul săptămânii viitoare.

La rândul său, ministrul Radu Berceanu a spus că s-a luat în discuţie reducerea tarifelor pentru reparaţii deoarece acestea sunt mai mari decât în alte porturi de la Marea Neagră.

SURSA: Mediafax