Banca Comercială Romană (BCR) a acordat până în prezent, credite în valoare de 300 milioane euro în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă 4 şi a ajutat astfel aproape 8.200 de familii să îşi achiziţioneze prima locuintă. În total, BCR a acordat peste 23.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane de euro.
Valoarea medie a unui împrumut din programul Prima Casă 4 este de 37.700 euro, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 euro. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţi pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 10%.
În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani. 
Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m².
Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 4%. Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de EURIBOR) este de 224 euro. Clienţii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.