Cine vrea să aplice pentru acest ajutor, poate să depună actele online, începând de mâine.

Maximum 2.381 lei

Calculul arată că din suma maximă brută de 4071 de lei, anunțată ca ajutor de stat pentru șomaj tehnic se vor scădea contribuțiile la sănătate și pensii, iar din baza de calcul rămasă se scade și impozitul de 10% așa că omul rămâne în mâna cu maximum 2.381 de lei – adică 42% se întoarce la stat.

Pentru fiecare indemnizație, statul va lua înapoi 42%, drept contribuții și impozit, așa că suma maxima, va fi de 2.380 de lei, indiferent de cât de mare avea leafa titularul.

E loc pentru toți

Firmele și cei care obțin venituri din alte tipuri de contracte, afectați de măsurile autorităților pentru combaterea epidemiei COVID, pot depune la Agențiile de Șomaj și la cele pentru Plăti cereri online pentru ajutoarele de șomaj tehnic de la stat.

“Se vor procesa în regim de urgență, termenul prevăzut în ordonanță este de 10 zile, dar nu așteptați până în ultimul moment. Așa încât vă încurajăm să pregătiți documentele și să le depuneți la cele două entități menționate, toate documentele se depun online. E vorba pentru cei care au contracte individuale de muncă de 75% din câștigul salarial al persoanei pe luna martie, respectiv maximum 75% din câștigul salarial mediu brut”, a declarat  Violeta Alexandru, ministrul Muncii.