O familie de americani are un venit mediu anual de 102.000 de dolari, potrivit raportului. Deşi înstăriţi, americanii au primit un punctaj mai mic la capitolul fericire, din cauza programului prelungit de lucru şi din cauza scăderii numărului de concedii. Pe lângă faptul că muncesc din greu, studiul arată că americanii socializează mai puţin decât alte popoare. Americanii sunt urmaţi de elveţieni în clasament, cu un venit de 95.000 de dolari.

Fruntaşi în clasamentul celor mai fericite popoare sunt danezii, care se află pe locul 16 în cel al venitului per familie.

În urma fuziunii celor două clasamente, a reieşit că americanii se află pe locul 3 în topul calităţii vieţii, arată studiul citat de Business Insider. Cel mai bine le merge în prezent australienilor în clasamentul al ţărilor cu cel mai înalt standard de viaţă, în care Australia s-a clasat pe primul loc, scrie The Wall Street Journal.

Australia a fost într-o mai mică măsură afectată de criza financiară mondială. Populaţia din cel de-al cincilea continent nu suferă în prezent de lipsa locurilor de muncă, rata şomajului, conform evaluărilor efectuate în luna aprilie a.c., situându-se în jurul a 4,9 procente, în condiţiile în care în Europa şomajul se ridică la 10,9%, iar în SUA la 8,1%.

În plus, Australia înregistrează în prezent un boom economic, alimentat de creşterea cererii la minereul de fier şi cărbune, în care abundă această ţară, menţionează experţii OECD, citaţi de Agerpres.
La realizarea acestui clasament, experţii Organizaţiei au ţinut cont de 11 criterii, printre care se numără nivelul veniturilor, oportunităţi educaţionale, de obţinere a unei locuinţe, de siguranţă, nivelul sistemului de sănătate etc. În primele zece "cele mai fericite ţări" figurează, de asemenea, Norvegia, Suedia, Canada, Olanda, Luxemburg şi Noua Zeelandă.