Mugur Isărescu primeşte o dată pe an o indemnizaţie de vacanţă în valoare de 100% din salariul net lunar, adică 42.727 lei.

'Domnul guvernator a anunţat cifra de 13.000 de euro care constă în venituri standard lunare nete, respectiv salariul net lunar şi indemnizaţia lunară netă în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie. La aceasta se mai adaugă încă ceva (maxim 3,6 salarii lunare -n.r.), dar aceste venituri suplimentare se primesc o singură dată pe an, şi ajungem undeva la vreo 16.000 de euro în medie pe lună. Este vorba de anul 2015, pentru care avem toate datele', a explicat Suciu.

Potrivit acestuia, suma suplimentară pe care guvernatorul o poate încasa anual, pe lângă salariu şi indemnizaţia de Consiliu de Administraţie, este de maxim 3,6 salarii lunare.

Banca Naţională a României publică, începând din data de 1 septembrie 2016, salariile membrilor conducerii executive şi indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie, în timp ce pentru directori vor fi publicate doar grilele salariale cu nivelul minim şi maxim, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.