Rectificarea bugetara a adus bani in plus unui numar de sapte ordonatori de credite. Ministerele Muncii si Agriculturii au luat crema.
Cheltuielile bugetului de stat au fost suplimentate cu 3.600 mld. lei. Suma este cu 400 mld. lei mai mica decat estimarea facuta de premierul Adrian Nastase in ajunul rectificarii bugetare. Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a primit 1.650 mld. lei, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei 1.372 mld. lei, iar Ministerul de Interne 1.083 mld. lei. Acestea sunt primele trei pozitii din topul bugetelor suplimentate. Sumele nu sunt nici pe departe cele asteptate si sperate de ministri, o prima reactie in acest sens facandu-se simtita din partea lui Ioan Rus, seful Internelor. Ministrul dezamagit ar fi avut nevoie de o suma de patru ori mai mare decat cea primita. Ministerul sau sta mai bine decat Ministerul Sanatatii, care si-a adjudecat infima suma de 280 mld. lei, sau decat Ministerul Educatiei, caruia i-au revenit doar 207 mld. lei. Ultimele pozitii in clasamentul suplimentarilor revin Ministerului Culturii, cu 156 mld. lei si Ministerului Apararii Nationale, cu 106 mld. lei.
Calculele oficiale arata ca principalele cresteri de venituri se vor inregistra la bugetul asigurarilor sociale de sanatate (5.500 mld. lei), la bugetele locale (3.996 mld. lei) si la bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj (400 mld. lei). Echilibrul bugetului asigurarilor sociale de stat, buget incadrat la capitolul deficit, va fi mentinut cu ajutorul unei subventii de 1.316,5 mld. lei. Fondul special al drumurilor publice, de asemenea deficitar, cu suma de 1.500 mld. lei, nu va beneficia de acelasi tratament. Refacandu-si socotelile pe 2001, Guvernul a constatat ca si-a depasit tinta de crestere economica, de la 4,1 % la 4,5%, dar nu a putut stapani inflatia (29% fata de 25% planificat) si nici cursul valutar (cursul mediu de schimb leu/dolar este cu 550 lei mai mare decat cel estimat la inceputul anului).