Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș vine cu vești bune pentru români. Acesta a vorbit vineri, la Brașov, despre acordarea voucherelor pentru persoanele vârstnice, de peste 75 de ani.

Potrivit ministrului, decizia ar urma să fie luată în următoarea şedinţă a Guvernului, iar măsura se adaugă celei privind acordarea de pachete alimentare prin POAD, dar şi voucherului elevului.

„Din Fondul European de Sprijin a persoanelor defavorizate, cu cofinanţare de la bugetul de stat, discutăm de voucherele pentru vârstnicii peste 75 de ani şi sper ca, în şedinţa viitoare, să aprobăm actul normativ. Măsura e parte din programul de relansare economică şi sprijină în mod direct partea de HoReCa.

Sute de mii de beneficiari

Mai există o a treia măsură, voucherul elevului, pentru copiii care provin din familii sărace. 400.000 de familii ar urma să beneficieze de aceasta, pe care sper să o adoptăm în curând”, a spus Boloş.

În ceea ce privește perioada de acordare a voucherelor pentru vârstnici, potrivit ministrului, acest lucru s-ar putea întâmpla în luna octombrie a acestui an,  urmând să fie acordate, în cadrul unui program pilot, până la sfârşitul anului.

Totodată, Marcel Boloș a mai precizat că valoarea unui voucher lunar ar urma să fie de 180 de lei.