Marius Budăi a vorbit despre sumele de bani care urmează să fie încasate de pensionarii care au venituri sub 1.600 de lei. Ministrul Muncii a explicat că este vorba despre o sumă de bani care se va acorda o singură dată, în luna ianuarie și are rolul de a-i ajuta pe cei care au pensii mici să se protejeze în fața valului de scumpiri.

„În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliție, cu siguranță vom anunța public”, susține ministrul Muncii.

Totodată, ministrul a adăugat că această sumă de bani propusă de PSD a fost privită ca un moft de formațiunile politice, în opinia sa, fără ca acestea să înțeleagă cât de dificil este pentru un pensionar să plăteasă o serie de facturi fără precedent.

„Au fost unii care au spus că este un moft al PSD şi vine PSD şi neapărat trebuie să dea PSD ceva. Cei care comentau să se uite în ochii oamenilor şi să le vadă şi să le înţeleagă durerea şi abia după să critice măsurile. Vom continua cu aceste lucruri”, a spus Marius Budăi, joi seară, la Antena 3.

În ceea ce privește acordarea măsurii pentru pensionarii vulnerabili, Marius Budăi spune că la începutul săptămânii viitoare va fi anunțată măsura. El a adăugat că nu are dubii că aceasta nu va fi acordată, însă preferă să ofere mai multe informații după finalizarea acesteia.

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor și a salariilor

„Luni sau marţi vom anunţa măsura cu sprijinul pentru luna ianuarie. Cu siguranţă se acordă, avem discuţii, dar nu vreau să anunţ. Am anunţat chestiunea cu alocaţiile şi cu pensiile.

În momentul când am ordonanţa scrisă, aprobarea în Ministerul Muncii, avizarea internă şi trimiterea pe avizare interministerială la fel voi face şi cu această măsură”, a mai spus Marius Budăi, la Antena 3.

Pe lângă majorarea pensiilor, Marus Budăi a vorbit și despre majorarea salariului minim pe economie, care începând cu data de 1 ianuarie va ajunge la o valoare de 2.550 de lei. Totodată, ministrul Muncii a mai anunțat că a semnat deja ordonanța privind majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiei minime.

Cea de-a doua ordonanță se referă la majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va crește de la 1.442 lei la 1.586 lei.