Milionarul britanic Jonathan Wraith, în vârstă de 35 de ani, a moștenit afacerea tatălui său, pe care a vândut-o la scurt timp pentru 46 de milioane de dolari. În 2009 s-a împușcat și nu a lăsat niciun bilet de adio, însă presa a speculat că certurile cu tatăl său au fost motivul sinuciderii.  

Eli M. Black, a carui moarte a fost ilustrată în productia fraților Coen, comedia The Hudsucker Proxy, a fost un om de afaceri evreu născut în Sua, care deținea compania United Brands. Declinul său personal și profesional a început în anii ’70, când a fost acuzat că a oferit o mită de 2,5 milioane de dolari președintelui Honduras pentru a reduce taxele de export pentru banane. Black nu a putut face față scandalului uriaș, care ajunsese deja în presă și s-a aruncat în gol de la al 44-lea etaj al clădirii companiei pe care o deținea. 
 
Huibert Boumeester avea 49 de ani și era un om de afaceri împlinit, tată a doi copii, până când banca pe care o conducea, ABN Amro, a fost achiziționată pentru 77 de miliarde de dolari de către Royal Bank of Scotland. Cadavrul milioanrului olandez a fost găsit într-o pădure, la câțiva kilometri distanță de casa lui din Londra. Lângă el a fost găsit un bilet pe care scria” „nu mai pot merge mai departe”. Cei apropiați au înțeles că declinul mamutului bancar pe care îl conducea a fost un factor care i-a alimentat depresia, până la sinucidere.

În august 2008, Christopher Foster,un om de afaceri britanic de 50 de ani, și-a ucis soția și fiica, dupăcare a dat foc casei în care locuiau și s-a sinucis. El avea o companie petrolieră prolifică, însă trăia într-un lux acre îi depășea posibilitățile financiare și avea datorii de 6, 2 milioane de dolari.  

Wayne Pai era un om de afaceri de succes din Taiwan, fondator și președinte al Polaris Group. El s-a sinucis in 2008, aruncându-se în râu, după ce a fost implicat într-un scandal de corupție.

Paul Castle era un magnat imobiliar britanic care obișnuia să joace polo cu Prințul Charles.  Cu toate acestea, 2010 a fost un an nefast pentru el: multe din afacerile cu terenuri și clădiri s-au dus de râpă din cauza crizei și a pierdut de asemenea tot capitalulinvestit într-o companie petrolieră. La 54 de ani, s-a aruncat în fața unui tren de mare viteză din Londra, deși urma să se căsătorească pentru a patra oară.  

Milionarul Peter Smedley avea afaceri în domeniul hotelier și alimentar  și trăia într-un lix absolut. El și soția sa, cu care era căsătorit de 33 de ani, erau renumiți petru activitățile lor excentrice. Deși ducea o viață boemă, Smedley era foarte bolnav și a ales să fie eutanasiat într-o clinică din Elveția. BBC i-a filmat ultimele clipe, într-un documentar despre sinuciderile asistate.

Fostul președinte al companiei de arhivare FalconStor, ReiJane Hua, s-a sinucis anul acesta în septembrie, după ce în 2010 demisionase brusc, ca urmare a unui proces care îi fusese intentat pentru practici neconcurențiale. El s-a impușcat pe peluza casei sale de 2,5 milioane de dolari.  

 Sursa: Business Pundit

Te-ar putea interesa și: