Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în urmă cu ceva timp, un proiect care prevede acordarea unui stimulent financiar de 2500 de lei familiilor din București. Este vorba despre cei care devin proaspăt părinți. Aceștia vor primi banii la nașterea unui copil într-una dintre maternitățile Capitalei, fie ea de stat sau privată. De altfel, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în București. 

Ca să primească cei 2500 de lei, părinții au obligația de depune o serie de documente în termen de cel mult o lună de la nașterea copilului. În plus, nici mama dar nici tatăl nu trebuie să aiba datorii la bugetul de stat.
Actele necesare:
– cerere tip
– declarație de consimțământ completată de părintele care nu se prezintă la depunere.
Măsura are ca scop încurajarea natalității. În motivarea deciziei pentru acordarea stimulentului pentru nou-născuți, în valoare de 2.500 de lei, municipalitatea a evidențiat faptul că în recensământul realizat de Eurostat în 2011, România se află în declin demografic din cauza sporului natural negativ și a migratiei.
Conform Institutului National de Statistică, în perioada 2010-2015, în București s-a înregistrat cel mai scăzut număr de nașteri.