Băncile trebuie să arate că raportul dintre depozite colectate și credite este cât mai mare posibil. Pentru a face acest lucru, băncile au mărit ratele dobânzilor pentru a atrage noi depozite, fapt ce le-a creat unele probleme, spune Lucian Croitoru.
Acesta este de părere că mesajul Băncii Centrale se aude greu, însă instituția are mijloacele necesare pentru a-și face auzit mesajul printre bănci.
"Banca Centrală este o instituție puternică, ea reglementează, ea supraveghează, ea aprobă conducerea băncilor", explică oficialul.
Pe de altă parte, băncile trebuie să rămână profitabile, adaugă consilierul BNR, arătând că acestea nu sunt decât un segment din sectorul privat care face profit și că fără ele toate celelalte segmente nu ar mai funcționa.
Capital TV" a debutat duminică, 12 decembrie, pe B1, de la ora 21.00. Noua emisiune este prezentată de analistul economic Răzvan Orăşanu şi este o incursiune în vasta lume economică, cu accent pe evenimentele de afaceri şi revelarea a ceea ce se ascunde în spatele tranzacţiilor majore, dar şi dezvăluirea anomaliilor din economia românească.