Creditorii sunt pregătiţi să ofere mai puţin credit decât înainte, în special pentru proprietăţile mai riscante, se arată în raport.

În total, sunt disponibili 435 de miliarde de dolari în datorii şi capital investit care produce dobândă pentru investiţii în proprietăţi imobiliare comerciale, cu 2 % mai puţin decât în urmă cu un an, susţin cei de la Cushman.

Pentru prima dată, banii disponibili pentru investiţii imobiliare în America de Nord şi de Sud depăşesc sumele disponibile pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), în urma aprecierii dolarului, se arată în raport.

De la criza financiară din 2008, investitorii au alocat sume mult mai mari către sectorul imobiliar deoarece ratele scăzute ale dobânzilor au afectat randamentele investiţiilor în obligaţiuni guvernamentale şi corporate. Majorarea ratei dobânzii în SUA şi incertitudinile politice afectează încrederea investitorilor.

Denominat în euro, nivelul capitalului investit care produce dobândă pentru investiţii în proprietăţi imobiliare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa este neschimbat faţă de acum un an, în timp ce suma disponibilă pentru America de Nord şi de Sud a urcat cu 8,2%, investitorii încercând să se protejeze de efectele majorării inflaţiei în SUA, se arată în raport.AGERPRES