RBS a interzis subvenţionarea petrecerilor pentru angajaţi şi orice formă de divertisment pentru angajaţi pentru tot anul viitor, scrie într-un e-mail intern ajuns la presă, Chris Kyle, CFO la banca de investiţii a RBS. Banca va continua programul de reducere şi minimizare a cheltuielilor, între măsurile luate numărându-se şi blocarea achiziţiilor de computere şi laptopuri, interzicerea reînnoirii Blackberry-urilor angajaţilor şi renunţarea la noi abonamente la ziare.
De asemenea, “călătoriile internaţionale pentru probleme interne vor înceta” iar “orice zbor sub patru ore se va face doar la clasa economică”.  În plus, angajaţii nu au voie să organizeze întâlnirile de afaceri în afara sediilor (ca să nu fie nevoie de decontarea protocolului) iar taxiurile nu mai pot fi decontate în cazul în care cursa a avut loc înainte de ora 22.
Potrivit analiştilor de la Credit Suisse Group, RBS are nevoie de capital proaspăt de 19 mld. euro pentru a putea trece de a treia rundă a testelor de stress impuse băncilor europene.