Banca Transilvania (BT) a lansat un credit cu o perioada de creditare de pana la 13 ani, o valorare egala cu echivalentul in lei a minim 1000 de euro si maxim 10000 de euro, care include elemente spefice unui credit revolving, informeaza un comunicat BT.  

“Am identificat o nisa importanta de clienti care au nevoie de credite mai flexibile pentru nevoi personale, iar acest produs imbina un credit care are perioada de gratie pe o durata destul de lunga, de 3 ani, cu un plan de rambursare ulterior, extins pana la 10 ani.”, a declarat Gabriela Nistor, director Retail Banking, Banca Transilvania. 

In primii trei ani, clientul plateste doar un comision lunar, in functie de suma utilizata din credit. Dupa primii trei ani, creditul revolving se poate transforma in credit cu anuitate, in conditiile unui credit pentru nevoi curente. 

Banca Transilvania practica, la acordarea Creditului fara rate, cu 0% dobanda, un comision care poate fi platit fie la acordare (2%), fie inclus in credit (4%). Dupa o perioada de la contractarea creditului, in cazul in care clientul alege transformarea creditului in unul cu anuitate, se mai adauga un comision de gestiune de 4% din valoarea creditului aprobat. 

Solicitantii creditului oferit de Banca Transilvania  trebuie sa fie cetateni romani, cu domiciliul in Romania, documentatia necesara constand in cerere de credit, acord de consultare CRB, acte de identitate si documente care sa ateste veniturile lunare luate in considerare. 

Banca Transilvania se adreseaza clientilor persoane fizice, clientilor IMM, si clientilor corporativi printr-o retea de 323 de sucursale.

Sursa: Capital 23 Noiembrie 2006