Programul se adresează atât agenţiilor de recrutare care aleg să desfăşoare activitatea într-un cadru profesional, cât şi altor întreprinzători care sunt interesaţi să dezvolte o afacere profesionistă în industria resurselor umane.

Candidaţii trebuie să fie antreprenori care să deţină cel puţin o afacere profitabilă, de mai mult de trei ani, sau care au experienţă în domeniul resurselor umane, sau agenţii de recrutare şi plasare a forţei de muncă. Trebuie însă ca antreprenorul, în calitate de asociat/administrator al firmei francizate, să nu mai deţină calitatea de acţionar sau administrator într-o altă companie cu acelaşi domeniu de activitate. De asemenea, sediul firmei trebuie să fie situat într-o localitate cu peste 70.000 locuitori, într-o zonă cunoscută, cu acces uşor, recomandabil într-o clădire de birouri sau într-o zonă cu aglomeraţie urbană

Taxa pentru franciză simplă este de 5.000 euro, fără TVA, taxa pentru franciză cu exclusivitate teritorială (Area Developer) este de 10.000 euro, fără TVA, iar taxa pentru Master francizaţi este de 15.000 Euro, fără TVA.

În ceea ce priveşte investiţia iniţială, pentru o franciză simplă ar fi necesară suma de aproximativ 15.000 Euro, la care se adaugă TVA-ul. Aceasta include: plata taxei de franciză simplă, investiţiile necesare pentru amenajarea locaţiei şi achiziţionarea echipamentelor necesare derulării activităţii, costurile cu închirierea unui sediu de minim 40 mp şi cheltuielile lunare anticipate pentru plata salariilor membrilor echipei în primele 2 luni de activitate.  

„Volumul mare al proiectelor de recrutare pe care le desfăşurăm impune dezvoltarea pe orizontală a brandului nostru, prin crearea unui sistem de franciză. În cei 13 ani de activitate am acumulat experienţa şi know-how-ul necesare implementării unei formule de afaceri de succes, care poate fi predată mai departe tuturor celor care sunt interesaţi de domeniul recrutării forţei de muncă. Francizatul beneficiază aşadar nu numai de o bază solidă de cunoştinţe, dar primeşte acces şi la proiectele de recrutare din ce în ce mai ample pregătite de noi pentru perioada următoare”, precizează Bogdan Filip, directorul general al Băncii de Joburi.
 
Banca de Joburi este o agenţie de recrutare şi plasare a forţei de muncă în străinătate, cu sediul în oraşul Braşov, şi cu o vechime de 13 ani, care dispune de o paletă largă de oferte de muncă.