Banca Comercială Feroviară (BCF), controlată de omul de afaceri Valer Blidar, deschide miercuri două noi unităţi în Arad, la un an de la primirea autorizaţiei de funcţionare, şi lansează oferta de credite atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, a anunţat banca.

Oferta de creditare pentru persoane fizice include împrumuturi pentru investiţii imobiliare şi pentru nevoi personale, se arată într-un comunicat al băncii.

Pentru companii, banca furnizează credite pentru finanţarea activităţii curente, dar şi a proiectelor de investiţii.

De asemenea, BCF a lansat şi produse pentru garantarea de tranzacţii şi/sau operaţiuni ale clienţilor băncii persoane juridice sub forma scrisorilor de garanţie/contragaranţie bancară.

BCF are în plan pentru următoarele luni introducerea serviciilor de internet banking (septembrie 2010), deschiderea de noi sucursale în principalele oraşe ale ţării şi lansarea cardurilor bancare.

Cu un capital social de 45 milioane de lei, acţionarii BCF sunt Valer Blidar, cu o cotă de 90,5% din capital, din care 39,5% în mod direct şi 51% prin intermediul a două firme pe care le controlează, respectiv Astra Vagoane Căltori – 26% şi Tristar SRL – 25%.

Un pachet de 9,5% din acţiunile instituţiei de credit este deţinut de Atelierele CFR Griviţa Bucureşti.

SURSA: Mediafax