Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Internet a instituţiei, comitetul de politică monetară de la Banca centrală a Turciei a redus dobânda la creditele overnight cu 50 de puncte de bază 9,5%, dar a menţinut dobânda repo pe o săptămână la 7,50% precum şi dobânda pentru împrumuturile overnight la 7,25%. 

"Recent inflaţia a înregistrat un declin semnificativ. Ţinând cont de estimările inflaţioniste, comportamentul preţurilor şi evoluţia altor factori care afectează inflaţia, o politică monetară strictă va fi menţinută", a informat Banca centrală a Turciei într-un comunicat de presă. 

Luna trecută, rata anuală a inflaţiei în Turcia a coborât la 6,57%, cel mai redus nivel din ultimii trei ani, chiar dacă rămâne în continuare mult peste ţinta de 5% avută în vedere de Banca centrală. 

Decizia de politică monetară a Băncii centrale a venit la câteva ore după ce noul premier turc Binali Yildirim şi-a prezentat echipa guvernamentală, în care echipa economică a rămas în mare parte neschimbată sub conducerea vicepremierului Mehmet Simsek. 

AGERPRES