Potrivit rapoartelor financiare anuale, care au fost examinate de o firmă independentă de audit, Federal Reserve a înregistrat anul trecut un profit net de 77,4 miliarde de dolari, în scădere uşoară cu 6% faţă de rezultatul record de 81,7 miliarde de dolari înregistrat în 2010. După plata propriilor facturi, Fed a returnat către Trezoreria SUA o sumă de 75,4 miliarde de dolari din profitul său pe anul trecut.

Profitul înregistrat în 2011 de Fed este mai mare decât rezultatele combinate ale primelor cinci mari bănci americane JPMorgan Chase, Bank of America , Citigroup, Wells Fargo şi Goldman Sachs. De asemenea, este un profit de două ori mai mare decât cel înregistrat de Apple

Cea mai mare a profiturilor înregistrate de Fed a venit de la obligaţiunile achiziţionate de Banca centrală a SUA în timpul crizei financiare. Ca urmare a programelor de achiziţii de bonduri, la data de 31 decembrie 2011 activele Fed se ridicau la 2.919 miliarde de dolari, în creştere cu 491 miliarde de dolari faţă de sfârşitul lui 2010.
SURSA: Agerpres