Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), trecerea cu BAC-ul peste fluviul Dunărea între portul românesc Bechet şi portul Oreahovo din Bulgaria se va efectua numai în intervalul orar 7,00 – 21,00. 

„Societatea comercială care asigură transbordarea mijloacelor de transport cu BAC-ul între România şi Bulgaria între porturile Bechet – Oreahovo a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că trecerea cu BAC-ul peste fluviul Dunărea între cele două state, se va efectua numai în intervalul orar 07,00 – 21,00, fiind suspendată trecerea pe timpul nopţii. Această măsură a fost luată ca urmare a scăderii cotei fluviului Dunărea, urmând ca, în funcţie de evoluţia acesteia, să se reintre în programul normal”, menționează IGPF. 

Conform sursei citate, pentru fluidizarea traficului este recomandată tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.