”OUG introduce unele prevederi pentru definirea sumelor încasate în plus sub formă de bacşiş în vederea evidenţierii acestui tip de venit pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acestuia de veniturile încasate de operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării acestora. (…) Diferenţa între serviciul prestat şi dorinţa clientului de a recompensa serviciile prestate, această sumă se va bate pe bon fiscal separat şi se impozitează cu 16%”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că suma rezultată din bacşiş ”poate rămâne la dispoziţia angajatorului care poate dispune fie păstrarea ei şi suportarea din aceasta a unor costuri pe care le are în mod curent, fie să fie distribuită către angajaţi pentru a-i stimula”.

Teodorovici a mai susţinut că salariatul are obligaţia când se prezintă la locul de muncă să îşi înregistreze veniturile aflate asupra sa în registrul ţinut separat de către angajator.

'În cazul în care sunt sume identificate asupra sa, se aplică amendă', a spus ministrul Finanţelor precizând însă că, în situaţia în care un angajat ascunde asupra sa bani 'angajatul ANAF nu îl poate forţa' să arate aceste sume.

Ministrul Finanţelor a mai spus că, în perioada următoare, inclusiv în timpul minivacanţei de 1 mai, 'controalele se vor intensifica'.

'Vom mări numărul celor care vor face controale, cu siguranţă', a afirmat Eugen Teodorovici.