Evaluarea digitală a fost susţinută de 132.782 elevi, dintre care opt au fost eliminaţi, 1.362 de candidaţi nu au primit calificativ (sunt sub nivelul de începători). De asemenea, 14% dintre candidaţii la evaluarea digitală a bacalaureatului au primit certificatul de "începător", 27% au primit calificativul "mediu", 25% pe cel de "avansat" şi 29% pe cel de "experimentat".

Reprezentantul MECTS a mai spus că au absentat 3.558 de candidaţi.

Săptămâna aceasta începe pentru absolvenţii de liceu cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care se va desfăşura până miercuri.
Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, proba E)a), va avea loc în 2 iulie, la ea înscriindu-se 171.720 candidaţi, în 3 iulie cea la Limba şi literatura maternă, proba E)b), probă scrisă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului, proba E)c), probă scrisă.

Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, proba E)d), se va ţine pe 6 iulie.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8,00 şi 12,00, se pot depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.