BAC 2020. Baremele la fizică, informatică, geografie, logică. Anunțul Edu.ro privind toate examenele de azi

Ministerul Educației a publicat baremele și subiectele integrale de la proba la alegere a profilului. Elevii pot verifica ce au făcut la examenele la Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie, discipline dintre care au avut de ales.

VEZI AICI BAREMELE COMPLETE DE LA TOATE  EXAMENELE DE AZI, conform edupedu.ro

Rezultatele de la bacalaureat se vor afișa pe 30 iunie. Absolvenții de liceu nemulțumiți de note pot să depună contestații până pe 1 iulie la ora 12:00, iar rezultatele finale de la BAC 2020 vor fi publicate pe 5 iulie.

Trebuie amintit că absolvenții de liceu au susținut astăzi examenul la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – din aceste materii au putut alege elevii de la profilurile real, tehnic, resurse naturale și protecția mediului, precum și de la militar – sau la Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – discipline dintre care au avut de ales una absolvenții de la profilurile umanist, servicii și de la vocațional.

Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

BAC 2020. Baremele la fizică, informatică, geografie, logică. Anunțul Edu.ro privind toate examenele de azi

Peste 155.000 de candidați s-au înscris la această sesiune de BAC 2020, a anunțat Ministerul Educației. Dintre aceștia, aproximativ 123.800 sunt candidați din promoția curentă și 31.800 sunt candidați din promoțiile anterioare. Numărul înscrișilor este cu aproximativ 20.000 de mai mare decât anul trecut. Rămâne de văzut câți se vor prezenta la examene, având în vedere că Evaluarea Națională a înregistrat cifre record de absenți.

În Capitală, susțin probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

BAC 2020. Baremele la fizică, informatică, geografie, logică. Anunțul Edu.ro privind toate examenele de azi