Un dezvoltator din Florida a anunţat că are în plan lansarea unui proiect ce presupune „primul oraş din lume care va fi în totalitate alimentat cu energie solară”. Acesta va avea 19.500 de case.

Noul oraş se va numi Babcock Ranch şi va fi construit de Kitson & Partners pe o suprafaţă de aproximativ 6.900 de hectare. Acesta va include cea mai mare centrală electrică fotovoltaică din lume, care va fi operată de Florida Power & Light. Cladirile din cadrul oraşului vor fi ecologice şi vor fi construite conform standardelor Consiliului Clădirilor Verzi din Florida. Locuinţele vor fi împrejmuite de spaţii verzi.

Babcock Ranch va fi nevoit să folosească energia convenţionala doar pe timpul nopţii. Panourile solare vor fi amplasate pe o suprafaţă de 141 de hectare.

Construirea oraşului va crea pana la 20.000 de locuri de muncă permanente, la care se vor adăuga câteva mii de pozişii temporare, potrivit dezvoltatorului.

Conform Florida Power & Light, centrala electrică va fi construită printr-o investiţie de 300 milioane de dolari.

Kitson & Partners au anunţat, de asemenea, ca Babcock Ranch va cuprinde atat case accesibile populaţiei de rând, cât si locuinţe de lux.

Sursa: Miami Herald