Mocanu Viorel este avocatul Sorinei Pintea în dosarul în care aceasta a fost acuzată de luare de mită.

Se pare însă că, Agenția Națională de Integritate l-a găsit în stare de incompatibilitate.

În opinia sa, avocatul consideră că mișcarea făcută de ANI este o ”regie ieftină” și o metodă de a-l intimida pentru a se retrage din dosar.

„Regie ieftină deja patentată!

Presiune pusă pe apărare, mesaj clar de a mă retrage din echipa de apărare a doamnei Sorina Pintea!

Am luat act de informațiile difuzate în spațiul public, în cursul acestei dimineți, de către Agenția Națională de Integritate cu privire la soluția adoptată în cauza în care se făceau verificări, cu toate că până la acest moment, mie, personal, nu mi-a fost comunicată, oficial, o soluție în acest sens.

Precizez în mod ferm că nu am fost incompatibil in nicio perioadă. Voi Contesta soluția în instanță, nu pentru că aș dori să ocup vreo funcție publică, ci doar pentru a demonstra neregularitățile!

Dezavuez însă maniera în care o instituție a statului alege să disemineze o astfel de informație cu privire la o posibilă soluție dispusă, fără protejarea datelor cu caracter personal și fără încunoștințarea persoanei în cauză, în lipsa administrării oricăror probe în apărare, dar și momentul în care o astfel de comunicare este realizata”, a scris Viorel Mocanu.

Refuz să mă las intimidat

Mocanu susține că momentul în care ANI a decis să facă verificări a fost ales în mod evident deoarece este vorba despre cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății.

„Este cat se poate evident, pentru orice observator obiectiv și imparțial, ca momentul ales pentru o astfel de soluție si graba cu care se încearcă deturnarea atenției publice de la încălcările drepturilor omului comise de autorități în cazul d-nei Sorina Pintea nu sunt deloc întâmplătoare.

In calitate de avocat al d-nei Sorina Pintea, așa cum aș proceda în situația oricărui client pe care l-aș apăra, precizez în mod expres că refuz sa mă las influențat de aceste intimidări și presiuni și voi rămâne consecvent misiunii mele.

Suplimentar, secretarii de stat nu sunt membri ai guvernului si aceștia pot face parte din Consiliile de administrație prin Memorandum aprobat in Guvern, exceptie distinctă – procedură care nu ține de cel numit în CA.”, a adăugat Viorel Mocanu.