Ce spune avocatul fostului ministru

„În mod ferm neagă acuzația ce-i este adusă, pentru că este vorba despre o singură acuzație. (…) Apărarea a solicitat revocarea măsurii preventive fără o altă măsură și a cerut în subsidiar luarea controlului judiciar care să fie suficientă pentru a putea ca dna Pintea să se interneze direct în spital, pentru că solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o așteaptă copiii, ci de a se interna pentru a fi tratată de cadrele medicale. (…) Nu poate în continuare să mănânce. (…) Nu au existat alte mijloace de probă”, a spus Viorel Mocanu.

Sorina Pintea a avut parte de condiții inumane în Arestul Central

Calvarul din Arestul Central al Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, a constat inclusiv în imposibilitatea de se hrăni, reiese din sesizarea făcută de avocații săi către Avocatul Poporului.

Iar pentru o persoană care suferă de boala fostului ministru, lipsa de hrană sau hrana inadecvată se poate dovedi fatală.

”Cu ocazia punerii în aplicare a mandatului de reținere și ulterior de arestare a doamnei Sorina Pintea, din data de 28.02.2020 și până la data de 4.03.2020, persoana a fost privată de dreptul la hrană, deoarece centrul de Reținere și Arest Preventiv București nu deține această posibilitate de a sigura un meniu pentru un pacient diagnosticat cu dermatomiozită”, se arată în documentul citat, care a fost prezentat joi seară în emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3.