Gabriel Biriş: Fiscul, "o rangă peste dinţii celor care vor să facă business"

 

Biriş: Marii corupţi cheltuiesc banii în străinătate, pe iahturi, vile, maşini scumpe

 

Avocatul Gabriel Biriş: Se întâmplă ceva şi mai criminal – Nu se mai fac investiţii

 

'Confirm faptul că mi s-a propus să preiau funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Am avut o discuţie cu cei din minister şi am agreat un anumit mod de acţiune, de lucru. În momentul de faţă, aştept numirea. Decizia din partea mea este luată, la fel şi din partea celor care mi-au propus. Există nişte proceduri administrative până se va concretiza numirea mea în funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi de director la Direcţia de fiscalitate', a afirmat Biriş.

În prezent, Ministerul Finanţelor Publice are trei secretari de stat.

Avocatul Gabriel Biriş afirma, la începutul lunii octombrie, că investiţiile din România sunt la minime istorice, iar autorităţile ar trebui să încurajeze stimularea acestora.

'Modul în care se transferă bunăstarea nu este unul care să genereze foarte mult optimism. Noi în această fuziune creată de o aparentă bunăstare deja am început să repetăm greşelile trecutului. Adică punem gaz pe foc, în loc să stimulăm investiţiile. În toate raportările cu privire la nivelul investiţiilor o să vedeţi că sunt la minime istorice. Anul trecut a fost groaznic, anul acesta este un pic mai bun, dar un pic mai bun pentru că se raportează la ceva groaznic', a explicat avocatul.

În legătură cu noul Cod fiscal, consultantul menţiona că acesta conţine destul de multe lucruri bune, însă lucruri 'foarte rele' sunt în Codul de procedură fiscală, unde dezechilibrul de forţă între ANAF şi contribuabili este din ce în ce mai mare. 'Drepturile noastre vor continua să scadă în condiţiile în care vedem un apetit mare pentru abuz atât din partea inspectorilor fiscali, cât şi a nou înfiinţatei Direcţii Antifraudă', a spus Biriş, citat de Agerpres.