Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne🥩 Dacă tot am vorbit ieri de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne😋

Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere🤗

Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienti se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit”, a transmis medicul nutriționist Mihaela Bilic într-o postare de pe un site de socializare.

Consumul respectuos nu prezintă pericole

„În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios🧐 Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cat mai subțiri și savurată pe îndelete. Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultativ- se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului.

Așadar alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară🤩 Avem și noi salam de Sibiu și jambon de calitate, însă spaniolii și italienii chiar știu să prețuiască porcul😍🐷😂 Puțin și bun, fie ca sandviș, fie la cornet. Cu brânză uscată/parmezan, ca să fie meniul complet🤪”, a mai scris Mihaela Bilic pe Instagram.