Adresându-se tinerilor prezenţi la o conferinţă organizată la o universitate din Roma, suveranul pontif, în vârstă de 80 de ani, a susţinut un discurs în care s-a referit la pericolele generate de momentele petrecute în familie care sunt lipsite de dialog, cerându-le tinerilor să participe la discuţiile care au loc în timpul meselor, în loc să expedieze mesaje text pe telefoanele mobile, relatează revista People, citată de News.ro.

Atunci când suntem la masă, dar vorbim cu ceilalţi pe telefoanele noastre, este începutul războiului, deoarece nu mai există dialog”, a spus Papa Francisc.

Suveranul pontif a mai spus că oamenii trebuie să depună eforturi pentru a deveni mai buni, mai politicoşi faţă de cei din jur, în special în societatea din zilele noastre, când a devenit un fapt comun ca oamenii să îi „insulte” pe străini.

Trebuie să coborâm puţin tonul, să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult. Dialogul care aduce împreună inimile oamenilor este leacul împotriva violenţei”, a adăugat papa Francisc.