Cu toate acestea, tendințele agresive nu sunt întotdeauna caracterizate de acțiuni periculoase.

Iată care sunt rasele de pisici cele mai agresive, conform Thediscerningcat.

Comportamentul ostil al pisicii: semne de agresivitate

Pentru unii, pisicile au o anumită aură de mister, având, în anumite cazuri, reacții care nu pot fi niciodată pe deplin înțelese.

Câteva semne clare ale schimbărilor bruște de comportament ale micilor feline pot indica faptul că au tendința de a acţiona agresiv.

Acești indicatori și semne de avertizare includ:

Ridicarea cozii
Sâsâit, mârâit
Blană ridicată la spate
Urechi turtite

Atacurile sau comportamentul agresiv pot fi explicate adesea prin instincte de supraviețuire și răspunsuri defensive, în anumite situații pe care le pot considera drept periculoase

1. Bengaleza

Bengaleza este numele unei rase de pisici obținute prin încrucișarea pisicii domestice cu pisica leopard

Având în vedere strămoșii săi neîmblânziți, trăsăturile agresive ale acestei rase nu sunt o surpriză. Pisicile bengaleze necesită o întreținere ridicată, ceea ce duce adesea la un comportament negativ, dacă nevoile nu le sunt satisfăcute. Sunt pisici active și pot face ravagii în mobilierul stăpânilor.

2. Savannah

Un alt tip de pisică încrucișată cu o rasă sălbatică, rasa Savannah este un amestec între servalul african și o pisică de casă comună.

Pisicile Savannah au un impuls de prădător mai mare decât al altor feline (datorită strămoșilor lor nedomesticiți). Au nevoie de atenție și pot deveni cu ușurință geloase. Acest lucru poate duce la șuierat, mușcături și zgârieturi.

3. Siameza

Un candidat de top când vine vorba de rase periculoase, pisicile siameze sunt cele mai exigente feline și nu se tem să o arate. Această rasă este foarte populară datorită trăsăturilor și inteligenței, dar este cunoscută pentru tendințele sale de a vâna și de a stăpâni teritorii.

4. Scottish Fold

Această rasă de pisici își datorează urechile scurte datorită unui defect genetic care este asociat cu leziuni grave ale cartilajelor și oaselor din tot corpul. Trăsătura care iese cel mai mult în evidență la Scottish Fold o reprezintă urechile lăsate, lăsând impresia că pot fi afectuoase și drăgălașe, dar pot fi destul de agresive, mai ales dacă le este invadată zona de confort.

5. American Shorthair

O rasă foarte inteligentă, American Shorthair este o alegere populară în rândul familiilor. Sunt creaturi independente care iubesc vânătoarea dacă își pot arăta abilitățile.

Deși pot fi animale de companie afectuoase, care necesită întreținere redusă, această rasă poate deveni agresivă în anumite situații.

6. Mau egiptean

Îndrăgită de faraonii egipteni, cunoscută ca una dintre primele pisici domesticite, Mau egiptean este un mic escroc cu mustăți. Această rasă este cunoscută ca fiind precaută față de străini și poate lupta pentru supremație teritorială, atacând alte pisici.

7. Himalaya

Pisicile din rasa Himalaya sunt considerate drept calme și prietenoase. Totuși, acest lucru se poate schimba atunci când sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp.

8. Sfinx

Cu pielea roz, asemănătoare puiului crud, pisica Sphynx poate fi văzută ca o personificare a zicalei „pe cât e de urâtă, pe atât este de simpatică”. Această rasă este un însoțitor inteligent și jucăuș și poate reacționa agresiv dacă activitățile sau jocul nu le stimulează. Tânjesc după atenția oamenilor, devenind feline temperamentale dacă sunt lăsate singure pentru perioade lungi.

9. Bombay

Deși se spune că pisicile negre aduc ghinion, aceste feline de culoare închisă sunt o rasă loială și iubitoare.

Deoarece sunt creaturi inteligente și jucăușe, va trebui să țineți pisica cât mai preocupată de activități sau jucării. Dacă nu, veți găsi canapeaua distrusă!

10. Pixie-Bob

Această rasă de pisici interesantă socializează bine cu copiii și alte animale de companie. Cu o statură robustă, Pixie-bob este partenerul perfect pentru a te îmbrățișa noaptea.

Cu toate acestea, se știe că masculii Pixie-Bob care nu au fost sterilizați își marchează teritoriile dacă sunt în compania altor pisici.

11. Chausie

Este o rasă hibridă, rezultată din încrucişarea dintre o pisică domestică şi o pisică sălbatică africană (jungle cat). a. Are un instinct de vânătoare foarte puternic şi poate fi periculoasă pentru alte animale mici din casă.

12. Cymric

Sunt predispuse la hiperactivitate și crize energice, care ar putea duce la un comportament destul de agresiv, dacă entuziasmul lor nu este temperat.