Sesizarea unei mașini lăsate neregulamentar pe trotuar a avut urmări neașteptate pentru un locuitor din Sectorul 3. Deși a apelat la aplicația oficială a Primăriei pentru a raporta situația, acesta a fost informat de Poliție că va primi o sancțiune. Explicația autorităților a fost legată de o presupusă alarmare inutilă a echipajelor de ordine publică.
Sesizarea transmisă prin aplicația Primăriei Sector 3
Sesizarea a fost trimisă de cetățean prin intermediul platformei digitale oferite de autoritățile locale. Potrivit relatării postate pe Reddit, mașina reclamată ocupa ilegal o intersecție și un trotuar folosit intens de pietoni.
Vehiculul ar fi fost lăsat în acel loc de mai bine de o săptămână, blocând accesul către o zonă aglomerată.
Utilizatorul a explicat că a încercat să acționeze în mod civilizat, folosind canalele oficiale puse la dispoziție de administrația locală.
„Fiind în Sectorul 3 și având la dispoziție frumoasa aplicație de la primărie, am zis și eu să-i fac sesizare la neniucul ăsta care ocupa o intersecție și tot trotuarul de aproape o lună. Prost am fost eu crezând că se va rezolva ceva”, a relatat acesta.

Parcare ilegală ignorată de autorități, dar reclamantul amendat
Parcarea ilegală nu a fost sancționată, însă persoana care a semnalat incidentul a fost notificată că urmează să primească o amendă. Poliția i-a transmis că mașina nu ocupa un loc de parcare sistematizat, iar sesizarea este considerată nejustificată.
Mesajul oficial a fost clar:
„Sesizarea a fost verificată. Auto reclamat nu ocupa un loc de parcare nenominal sistematizat corespunzător.
Alarmarea nejustificată a echipajelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu se sancționează conform lg 61/1991. Procesul verbal de sancțiune îl veți primi prin poștă cu confirmare de primire”.
Reclamantul a declarat că va contesta amenda și a precizat că nu va mai face sesizări în viitor.

„Acum îmi aștept amenda să o contest 🙂 Prima și ultima mea sesizare la poliție.
E o stradă îngustă și intens circulată, atât de mașini cât și de pietoni, e accesul unui cartier întreg la metrou. A stat omul mai bine de o săptămână acolo. Îmi aștept și eu amenda”, a adăugat acesta.
Sesizare care se întoarce împotriva reclamantului: reacții din online
Sesizarea făcută de bucureștean a stârnit numeroase comentarii din partea altor utilizatori, care au povestit experiențe similare.
Mulți dintre aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de eficiența Poliției Locale, pe care au descris-o ca fiind inactivă sau selectivă în aplicarea legii.
„Poliția Locală din S3 e o mare glumă. (…) Cei ce aveau loc de parcare în fața blocului au fost înștiințați să mute mașinile pe locurile galbene. A doua zi toți au primit somații de 1000 de lei pentru parcare neregulamentară”, a scris un utilizator.
Alții au povestit că au fost amenințați cu amenzi maxime după ce au cerut sancționarea altor șoferi parcați neregulamentar.
„Mi-a zis că îmi dă amenda maximă dacă mă mai cert cu ei”, a scris un altul.
Parcare ilegală reclamată, sancțiuni pentru cei care sesizează
Parcarea ilegală continuă să rămână nesancționată în multe cazuri, potrivit celor care au comentat pe forum. Mai mulți utilizatori au relatat cazuri în care apelurile la 112 sau sesizările online au dus la sancționarea lor, nu a celor care au comis faptele.
Un utilizator a povestit cum a primit o amendă de 3.000 de lei după ce a sunat la 112 pentru o agresiune într-un spital. Potrivit acestuia, agresorul nu a fost legitimat, iar polițiștii i-au transmis că apelul a fost nejustificat.
În final, mulți dintre cei care au comentat recomandă evitarea aplicațiilor Primăriilor pentru astfel de sesizări și sugerează apeluri directe la Poliția Locală sau sesizări scrise către Brigada Rutieră.