În fruntea acestui clasament se situează omul de afaceri Bernard Arnault şi familia sa, care controlează grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari, Moe & Chandon, Dom Perignon…), cu o avere de 34,7 miliarde euro.

Pe locurile următoare se află moştenitoarea imperiului cosmeticelor L'Oréal, Liliane Bettencourt, a cărei avere se cifrează la 30,9 miliarde euro, şi omul de afaceri Axel Dumas, aflat în fruntea grupului de lux Hermes, cu o avere estimată la 24,1 miliarde euro.

Poziţia a patra îi revine proprietarului lanţului de distribuţie Auchan (Alcampo), Gerard Mulliez, cu o avere de 23 miliarde euro, acesta fiind urmat în clasament de Serge Dassault, proprietarul grupului aeronautic Dassault, cu 17,5 miliarde euro.

Preşedintele operatorului de telecomunicaţii Numericable, Patrick Drahi, care ocupă locul al şaselea, este singurul membru nou în 'clubul select al celor mai bogaţi oameni din Franţa' şi are o avere estimată la 16,7 miliarde euro, peste cea de 16,5 miliarde euro a fraţilor Alain şi Gerard Wertheimer, aflaţi la conducerea Casei Chanel, care ocupă poziţia a şaptea.

Din nou, luxul şi moda, de data asta reprezentate de grupul Kering, acaparează poziţia a opta, prin Francois-Henri Pinault, moştenitorul imperiului ce controlează mărci precum Gucci, Puma, Yves Saint Laurent, Balenciaga sau Alexander McQueen, şi soţ al actriţei mexicane Salma Hayek.

Pe locul nou se situează magnatul Vincent Bollore, proprietarul grupului de transport şi media cu acelaşi nume, topul fiind încheiat de Xavier Niel, aflat în fruntea grupului Illiad, care în ultimii 15 ani a revoluţionat sectorul telecomunicaţiilor din Franţa, prin ofertele la preţ redus ale mărcii sale Free.

Cei mai bogaţi 500 de francezi au o avere totală de 460 miliarde euro, de cinci ori mai mare faţă de cea a 'bogaţilor' din 1996, când 'Challenges' a publicat prima dată topul.

Pentru elaborarea topului, revista a recurs la 'o echipă multidisciplinară', cu experţi în capital de risc, evaluarea companiilor şi tranzacţiilor sectoriale, care au evaluat patrimoniul, veniturile şi participaţiile în companii ale unui număr de 3.000 de 'persoane cheie' în viaţa economică franceză.

SURSA: Agerpres