“În prezent sunt în execuţie 434 kilometri de autostradă în România pe coridorul IV Pan-European, urmând ca alte patru şantiere să fie deschise foarte curând. Practic, la ora când vorbim, în România avem semnate cu Comisia Europeană (CE) contracte de finanţare în valoare de 725 milioane euro. Aşteptăm ca până la sfârşitul lui noiembrie să semnăm alte contracte, în valoare de 500 milioane euro. Deci, anul acesta, Ministerul Transporturilor semnează, doar pe partea de infrastructură rutieră, contracte de finanţare cu CE de 1,250 miliarde euro”, a declarat ministrul Anca Boagiu, citată de Agerpres,

Potrivit ministrului, construcţiile reprezintă la momentul actual un punct important pentru creşterea economică.

“Rolul pe care Ministerul Transporturilor îl joacă în dezvoltarea economică este unul major. Ştim foarte bine ce influenţă în creşterea economică a avut-o sectorul de construcţii în primul semestru al acestui an. Numai pe primele contracte pe care le-am deschis depăşim 3.000 de angajaţi. Practic, sectorul construcţii a fost cotat în România ca fiind al doilea contributor la creşterea economică. Deci va trebui să continuăm în acelaşi ritm”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

În luna iulie, Anca Boagiu declara pentru capital.ro că în următorii patru-cinci ani România va avea 845 km de autostradă, în prezent fiind daţi în circulaţie puţin peste 322 km de autostradă.