Compania de colectare si depozitare a deseurilor menajere din Europa centrala si de Est, Ave Group, lansata in Romania anul trecut, a inregistrat 302.000 de clienti pana in prezent si, impreuna cu societatea de constructii austriaca, Swietelsky, a inceput constructia unui depozit de deseuri, care, cu o capacitate de aproximativ un milion de tone de deseuri, care va putea fi utilizat timp de 30 de ani, informeaza un comunicat al Ave. La inceputul anului 2007 AVE Waste Management Romania SRL si-a inceput activitatea, deschizand sediul central din Bucuresti, de unde se realizeaza coordonarea si dezvoltarea firmei in Romania. 

Ave a preluat in 2006 o firma de salubritate din orasul Odorheiu Secuiesc, care in momentul de fata actioneaza sub denumirea de Ave Harghita. Recent, compania a preluat cea mai mare firma de salubritate din judetul Salaj, Rom Entrans Serv. Compania anticipeaza ca pana in 2015, Ave Romania va deservi 2 milioane de romani, piata din Romania urmand sa atinga 10% din totalul cifrei de afaceri a companiei la nivel mondial. 

Ave este printre primele grupuri de firme active in domeniul gestionarii deseurilor din Europa Centrala si de Est cu o cifra de afaceri de aproximativ 280 de milioane de euro si 3500 de angajati din aproximativ 100 de sedii din Austria, Cehia, Ungaria, sudul Germaniei, Romania, Slovacia si Ucraina.

 

Sursa: Capital 08 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: