Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare in data de 2 februarie pachetul de actiuni detinut de stat la institutul de cercetare INTEC S.A. Bucuresti, reprezentand 70,11% din capitalul social. Metoda de privatizare a institutului INTEC S.A. Bucuresti este negocierea pe baza de oferte tehnice, informeaza un comunicat AVAS. 

INTEC Bucuresti este cel de-al cincilea institut de cercetare lansat la privatizare in anul acesta, ca urmare a obiectivului AVAS de a scoate la vanzare toate pachetele de actiuni detinute la institutele de cercetare pana la 1 august 2007.  

In cadrul procesului de privatizare a institutului INTEC oferta tehnica va detine o pondere de 60%.Procesului de privatizare prin negociere pe baza de oferta tehnica este menit sa protejeze institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata, astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare – dezvoltare.  

Pentru a participa la negociere ofertantii trebuie sa indeplineasca criteriile de precalificare. Acestea constau in inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea de fapte precum gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute de lege. Totodata, este necesara experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare – dezvoltare sau pentru o ramura inrudita, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere. 

Data limita pentru depunerea documentelor de precalificare si de participare, impreuna cu ofertele finale, este 15.03.2007, iar deschiderea lor va avea loc in aceeasi zi, in prezenta tuturor potentialilor cumparatori. 

INTEC S.A. Bucuresti activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale, si este detinuta de AVAS in proportie de 70,11%,  Aris Consult Invest S.R.L. in proportie de 29,52%, si Dan Codescu in proportie de 0,37%.

 

Sursa: Capital 05 Februarie 2007