Probleme, vineri dimineaţă, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” și la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

Avarie majoră la conductele de apă

Totul a survenit în urma unei avarii majore la conductele de apă ce alimentează cele două unităţi medicale.

Șerban Bubenek, purtător de cuvânt al Institutului „C.C. Iliescu”, a precizat, pentru Antena 3, că atât unitatea medicală pe care o reprezintă, cât şi Institutul Clinic Funderi, au alertat oficialii Ministerului Sănătăţii despre situaţia existentă.

„Situația a apărut de dimineață foarte devreme. Am discutat personal cu ministrul Sănătății, care a făcut toate demersurile pentru rezolvarea problemei. E o avarie foarte mare, e vorba de conducte de aproape 20 metri, care s-au desprins. Infrastructura de sănătate veche de 60 de ani ne face probleme”, spune Șerban Bubenek.

7 operaţii au fost amânate, urgenţele sunt redirecţionate către alte spitale

Institutul „C.C. Iliescu” avea programate pentru vineri 7 operaţii cardiovasculare, care au fost acum amânate pentru o dată ulterioară din cauza avariei.

Cât despre alte probleme medicale, toate urgențele venite din zona de sud-est a României sunt redirecționate în acest moment către alte spitale, a mai precizat Bubenek.

„Azi aveam șapte pacienți care trebuiau operați, dar operațiile vor fi amânate. Din fericire, până acum nu am avut urgențe”, a spus acesta.

Din păcate, defecţiunea ar putea fi remediată abia peste câteva zile.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin