Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu ne-a declarat că cei 3,3 km de autostradă se vor inaugura în cursul lunii decembrie. „Vremea nefavorabilă nu a premis finalizarea lucrărilor în luna noiembrie. Este de turnat asfalt pe o mică porțiune din zona Gherghiței. Nu se pot executa marcaje dacă temperatura este sub 4 grade. Nu suntem absurzi să cerem constructorulului să termine lucrarea indiferent de vreme. Nu se pune problema să nu deschidem traficul în cursul lunii decembrie”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la audierile din comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, explica că autostrada urbană dintre Şoseaua Petricani şi Voluntari, 3,3 km, va fi dat în folosinţă în cursul lunii noiembrie .

Una dintre cele mai clare dovezi ale incompetenței din Ministerul Transporturilor și chiar din Guvern, așa-numita „autostradă urbană”, mai exact un tronson de doar 3,3 km din A3 București – Ploiești, se apropie, după zece ani de amânări, de final.

Contractul pentru această autostradă a fost semnat în urmă cu 10 ani. Angajamentul a fost reziliat în 2014, în 2015 a fost demarată o nouă licitație. La începutul anului 2016 s-a semnat contractul pentru cei 3,3 km de autostradă, abia în 2017 au început lucrările. Odată cu inaugurarea celor 3,3 km de autostradă se va putea circula pe încă 3 km de drum de mare viteză, porțiune aflată între Voluntari și centura Capitalei.