Valoarea contractului este de peste 29,075 milioane de lei (6,53 milioane de euro), fără TVA. Studiul de fezabilitate care va fi întocmit va lega actuala variantă de ocolire a municipiului Sibiu cu actuala variantă de ocolire a municipiului Piteşti. Lungimea proiectului este de circa 120 km.

Potrivit CNADNR, durata contractului este de 17 luni, iar principalele activităţi ce urmează a fi realizate în cadrul studiului de fezabilitate sunt: studiul de trafic, studiul privind alternative de traseu, investigaţii de teren (studii hidrologice, geotehnice, topografice, arheologice, pedologice), activităţi de proiectare (drum, noduri rutiere, poduri, pasaje, viaducte, consolidări, tuneluri, siguranţa circulaţiei, utilităţi), evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.

Potrivit caietului de sarcini, contractul este împărţit în cinci secţiuni. Pentru secţiunea Sibiu – Boiţa (Lotul 1) şi Curtea de Argeş – Piteşti (Lotul 5), studiul de fezabilitate trebuie realizat în maximum cinci luni. Pentru celelalte secţiuni, studiul de fezabilitate trebuie realizat în maximum 12 luni, precizează CNADNR.