Acesta a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a rămas impresionat de faptul că în atlasele şiu hărţile din Germania pentru 2012 autostrada arădeană a fost deja desenată. „Suntem deja cu autostrada în mapele lor”, a spus Falcă, informează aradon.ro.

Valoarea celor două loturi ale Arad-Nădlac (în total 38 de km) este de 794 de milioane de lei, echivalentul a 183 de milioane de euro. Termenul de finalizare al porțiunii dintre Arad și Nădlac este anul 2013.

Din păcate până să putem circula pe autostradă până în Germania mai e nevoie de câţiva ani. Dacă tronsonul Arad-Nădlac va fi finalizat în 2013, conform calendarului, se pare că legătura cu autostrada de la Unguri va fi gata abia în 2014. Ungurii mai trebuie să termine ultimul tronson al autostrăzii M43, care va lega oraşul Mako de graniţa cu România, şi anume cu oraşul Nădlac.

Cei 23 de kilometri trebuie finalizaţi în 2013. Acest tronson este echivalentul autostrăzii Arad-Nădlac, ale cărei lucrări abia ce au fost inaugurate și la noi. Conform unui articol publicat de portfoliu.hu, tronsonul mult așteptat și de noi va fi gata în 2014 și nu în 2013, așa cum era anunțat inițial, informa recent capital.ro. Vezi aici planul autostrăzii Arad-Nădlac.