Kelemen Hunor: Nu pot trece fără cuvinte

„Consiliul Reprezentanților Federali are o ședință pentru prima dată din septembrie anul trecut cu prezență fizică. Mi-am construit informațiile politice în jurul subiectului războiului, dar s-a întâmplat ceva săptămâna asta de nu pot trece fără cuvinte!

Miercuri dimineață, Curtea Supremă a revocat decretul ministerial care dispune crearea unei școli romano-catolice în Marosvásárhely. Mi se pare pur și simplu inacceptabil ca la fiecare doi sau trei ani să începem să construim de la zero.

Dar nu o vom lăsa în pace. In cunostinta justificarii deciziei, reincepem scoala in momentul urmator. Liceul servește comunitatea locală. Există și va exista, nu o vom lăsa să plece”, a scris, vineri după-amiază, Kelemen Hunor pe rețelele sociale.

Kelemen Hunor: Viețile noastre sunt definite în mare parte de un război izbucnit în cartierul nostru

„Astăzi, viețile noastre sunt definite în mare parte de un război izbucnit în cartierul nostru. Nu se poate reitera suficient că invazia rusă este inacceptabilă în nici un caz. Noi, cei din RMDSZ, spunem nu războiului, da păcii și solidarității.

Și ca membru al guvernului, am spus da și pentru a ajuta. Criza economică se dezvoltă, inflația va continua să crească, atingând un alt minim în toamnă. Așadar, am îndemnat să avem un pachet de măsuri care pe de o parte protejează economia, investițiile mari, ajută întreprinderile mici și mijlocii și sectorul agricol, pe de altă parte sprijină cei care au cea mai mare nevoie în domeniul social. Vor fi necesare și alte măsuri.

Mai sunt câteva zile până la scrierea recensământului online. Suntem pe drumul cel bun, iar dacă îl conducem în ultimele 9 zile, am putea ajunge la 500 de mii în rândul comunității noastre până pe 15 mai. Încă o dată, rog pe toată lumea să petreacă o jumătate de oră la sondaj în următoarele zile, pentru că următorii zece ani depind de recensământul actual!

Vom alege și președintele executiv al SKT de astăzi. Sugestia mea este Attila Balázs, care mi-a ajutat munca de președinte executiv în ultimul an. Află totul despre operațiunea RMDSZ, cunoaște organizațiile regionale. Cea mai importantă sarcină va fi consolidarea organizației”, scrie în mesajul postat de Kelemen Hunor pe contul său de Facebook.

„Consiliul Reprezentaților Unionali (CRU) s-a reunit pentru prima dată în format fizic de la ședința din luna septembrie a anului trecut. Raportul politic l-am construit în jurul tematicii războiului, însă săptămâna aceasta s-a întâmplat ceva, un lucru care nu a putut trece neobservat”, a completat acesta.

Kelemen Hunor, reacție acidă după ce autorizaţiei de funcţionare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş a fost anulată oficial

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, miercuri, anularea autorizației de funcționare a Liceului Romano-Catolic ”Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureș, dată prin ordin de ministru. Este inacceptabil ca, la fiecare doi-trei ani, trebuie să luăm totul de la capăt. Dar nu ne vom lăsa bătuți. De îndată ce vom afla motivarea instanței, vom reînființa școala. Liceul deservește comunitatea locală. El există și va exista, nu-l vom abandona!

Astăzi, viața noastră este determinată de războiul izbucnit lângă noi. Nu putem repeta de destule ori că invazia rusă nu poate fi acceptată, indiferent de circumstanțe. Noi, în UDMR, spunem NU războiului și DA păcii și solidarității.

În calitate de membri ai Guvernului am spus ”da” și oferirii de ajutor. Criza economică este iminentă, inflația va crește în continuare, și va culmina în toamnă cu valori mari. De aceea am considerat oportune o serie de măsuri, care, pe de-o parte, protejează economia, investițiile mari, oferă sprijin pentru IMM-uri și sectorul agricol, iar pe de altă parte îi ajută pe cei mai vulnerabili. Vor fi nevoie, însă, și de alte noi măsuri.

Mai sunt câteva zile până la sfârșitul perioadei de autorecenzare din cadrul recensământului. Suntem pe drumul cel bun și dacă în următoarele 9 zile facem un efort, vom ajunge la numărul de 500.000 de cetățeni care s-au autorecenzat în rândul comunității noastre. Am rugămintea ca, în zilele următoare, să alocăm o jumătate de oră pentru autorecenzare, căci de acest recensământ depinde următorul nostru deceniu!

La CRU de astăzi alegem și președintele executiv. Propunerea mea este Balázs Attila, care, în ultimul an, a lucrat în calitate de președinte executiv interimar. El cunoaște bine UDMR și organizațiile teritoriale, iar cea mai importantă datorie a sa va fi consolidarea organizației”, a explicat acesta.