Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea unui bărbat pentru infracţiunea de trafic de persoane. El a recrutat o persoană de sex feminin, pe care a adăpostit-o în diferite apartamente şi a obligat-o să se prostitueze, obţinând astfel circa 1000 de euro/săptămână. Victima a fost bătută când a încercat să scape, se arată în comunicatul DIICOT.

“La data de 31.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.A.A., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt s-a reținut că, în perioada decembrie 2018 – august 2019, inculpatul A.A.A., prin inducere în eroare și constrângere, a recrutat o persoană de sex feminin, pe care a transportat-o și adăpostit-o în diferite apartamente, închiriate în regim hotelier, din municipiul Bacău și Tecuci, județul Galați, precum și în alte locații, în scopul exploatării acesteia prin obligare la practicarea prostituției.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, inculpatul îi stabilea victimei programul de lucru, obținând din exploatarea acesteia aproximativ 1000 euro/săptămână. În situația în care aceasta dorea sa iasă de sub autoritatea inculpatului, era constrânsă prin acte de violență să-și continue activitatea.

Sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanei vătămate erau folosite de către inculpat la jocuri de noroc sau alte activități (aproximativ 16.000 de euro).

Cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare, la locuința inculpatului a fost identificată persoana vătămată.

La data de 31.08.2019, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpatului A.A.A. pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Bacău, precum și din cadrul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.” , se arată in comunicatul DIICOT.