‘Statul poate câştiga 2,2 miliarde de euro din listarea la bursă a Hidroelectrica şi alte 1,3 miliarde în cazul Nuclearelectrica, fără a pierde controlul companiilor. Astfel, sunt 3,5 miliarde de euro în total, bani care pot fi folosiţi în investiţii sau în achiziţii în România sau în afara ţării’, a spus Konieczny.

Reprezentantul FP a menţionat că ‘Hidroelectrica ar fi putut câştiga în plus 800 de milioane de lei în 2009, dacă nu ar fi livrat electricitate în baza contractelor bilaterale pe termen lung, la un preţ sub media pieţei’.

Greg Konieczny a precizat că Hidroelectrica şi Nuclearelectrica sunt profitabile şi a recomandat listarea unor pachete din aceste companii pe bursă.

‘Hidroelectrica şi Nuclearelectrica au active profitabile şi pot genera cash-flow. Cheia este un management profesionist şi un IPO’, a adăugat el.

Managerul Fondului Proprietatea a menţionat că ‘dacă Petrom nu ar fi fost privatizată, probabil preţul carburanţilor ar fi ajuns opt lei pe litru, faţă de cinci-şase lei în prezent’.