Ford menţine angajamentul de a investi în uzina de la Craiova peste 675 milioane euro, iar Automobile va începe angajările în 2011, cu intenţia ca numărul de angajaţi să crească de la 3.500 la 7.000 salariaţi în următorii ani, au afirmat reprezentanţii grupului american în discuţia cu premierul Boc.

Şeful Guvernului a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanţii companiei Ford, în cadrul căreia a fost analizat stadiul investiţiei de la Craiova, a informat Executivul printr-un comunicat.

În acest context, John Fleming, promovat recent în funcţia de preşedinte pentru producţie şi relaţii privind aspectele de muncă în cadrul Ford Motor Company, a confirmat angajamentul pentru România şi fabrica de la Craiova, arată sursa citată.

„Compania Ford îşi menţine angajamentul de a investi în proiectul de la Craiova peste 675 de milioane de euro. Totodată, începând cu prima parte a anului viitor, la Craiova vor începe angajările. Intenţia noastră este ca la fabrica de la Craiova să ajungem de la 3.500 de angajaţi, cât sunt în prezent, la 7.000 în anii care urmează”, a spus John Fleming, citat în comunicat.

El a arătat totodată că din noua funcţie pe care o va deţine va continua să monitorizeze îndeaproape proiectul investiţional de la Craiova, menţionând că acesta este unul prioritar pentru compania Ford.

Premierul l-a asigurat că Guvernul va continua să susţină mediul de afaceri şi să stimuleze investitorii români şi străini să-şi menţină şi să-şi extindă afacerile în România.

„Sprijinim investiţiile străine şi naţionale, în această perioadă de criză, pentru că scopul nostru comun este menţinerea şi crearea de locuri de muncă”, a spus Boc.

În cadrul întrevederii, John Fleming l-a prezentat primului-ministru pe noul preşedinte al Ford Europa, Stephen Odell.

Ford şi reprezentanţii Guvernului negociază în prezent termenii unui act adiţional la contractul de privatizare a companiei din Craiova.

SURSA: Mediafax