MINI Roadster este disponibil în patru variante de motorizare, din care trei pe benzină şi una diesel, iar preţul de achiziţie pentru varianta de bază începe de la 19.300 de euro, fără TVA.

Gama de motorizări pe benzină are la bază motorul de 1,6 litri în trei variante de putere, de 122, 184 şi, respectiv, 211 cai-putere. Versiunea diesel beneficiază de un motor de 2 litri, capabil să dezvolte 143 de cai-putere.

Vânzările mărcii MINI au crescut cu 27% în primul trimestru din acest an comparativ cu primele trei luni ale anului trecut şi au ajuns la 33 de unităţi. Anul trecut a adus o creştere de 47% pentru vânzările de MINI, cu 140 de unităţi comercializate în România de Automobile Bavaria.

MINI Roadster dispune de un soft top robust ce poate fi deschis si închis cu uşurinţă în mod manual. Specificul de roadster nu a afectat cu nimic practicabilitatea acestui model, care oferă o capacitate a portbagajului de 240 de litri. În ceea ce priveşte funcţiile de entertainment şi comunicare, MINI Roadster poate fi echipat opţional cu sistemul de difuzoare Harman Kardon hi-fi si interfaţa USB audio. Sistemul MINI Visual Boost cu radio si cel de navigaţie sunt afişate pe un ecran color de înaltă rezoluţie şi care este amplasat central.

Mai mult, MINI Connected permite posesorilor de terminale Apple iPhone să acceseze serviciile bazate pe internet din interiorul masinii. MINI Connected App oferă posibilitatea utilizării unor funcţii web radio, Facebook şi Twitter.
Sursa: Agerpres