Directorul operaţional de la OZ Minerals, Terry Burgess, a declarat că societatea nu a fost contactată pentru a-şi reînnoi oferta dar că urmeşte în continuare evoluţiile de la Bucureşti. "Vom monitoriza situaţia. Dacă privatizarea va fi reluată, vom revizui opţiunile", a spus Terry Burgess.

OZ Minerals este în căutare de active în domeniul cuprului şi aurului şi are gând să cheltuie un miliard de dolari în acest an pentru achiziţii.

Răspunzând celor care au criticat OZ Minerals pentru că s-a interesat de o societate atât de mică cum este Cupru Min, Terry Burgess a dezvăluit că OZ a avut acces la o serie de documente care nu sunt accesibile publicului. "Operaţiunile actuale nu sunt un indicator adecvat al potenţialului acestui proiect", a declarat Terry Burgess, adăugând că mina din România are o durată de viaţă de peste un deceniu şi ar putea produce până la 150.000 de tone de cupru pe an.

Recent, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a anunţat că continuă procedura de privatizare a societăţii Cupru Min, conform legislaţiei în vigoare.

Pe 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cupru Min SA Abrud (nord-vest de Bucureşti), la preţul de 200,772 milioane euro. Ulterior însă ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat că licitaţia pentru vânzarea acţiunilor Cupru Min a fost anulată, deoarece autorităţile române nu au renunţat la clauze în contractul de privatizare cu Roman Copper Corp. Canada.
SURSA: Agerpres